Nieuws

Oppe Brik

Op de hoogte blijven?

Nieuws overzicht

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws over het terrein van Oppe Brik, de Greswarenfabriek en de ontwikkeling van de woningen? In dit nieuwsoverzicht leest u de laatste nieuwtjes!

De Greswarenfabriek krijgt een educatieve bestemming!

Gepubliceerd: 06-06-2017

Eindelijk is het officieel; de Greswarenfabriek krijgt in de toekomst een educatieve functie! Tijdens de afgelopen raadsvergadering werd definitief gekozen voor deze herbestemming. Als straks alles gerenoveerd is zal BC Broekhin Jenaplan, Reuver en Swalmen, haar intrek nemen in het pand...

Greswarenfabriek
Dag van de bouw

Dag van de bouw; bouw aan je toekomst bij Oppe Brik!

Gepubliceerd: 8-5-2017

Zaterdag 20 mei is het de Dag van de Bouw; een dag waarbij Oppe Brik haar poorten opent en jou een uniek kijkje in de toekomst geeft. Ligt jouw toekomst ook hier? Neem een kijkje tijdens de Dag van de Bouw, van 10.00 uur tot 16.00 uur: een dag gevuld met diverse activiteiten voor jong en oud!

Laatste sloopfase Greswarenfabriek afgerond

Gepubliceerd: 2-5-2017

Het achterste gedeelte van de Greswarenfabriek op het Oppe Brik-terrein is inmiddels gesloopt, en dus is het nu écht tijd om vooruit te kijken; er kan gestart worden met de verbouwing van de fabriek en dus begint het Oppe Brik-terrein steeds meer vorm te krijgen.

Oude fabriek
Greswarenfabriek

Bijzondere collectie glaswerk in de Greswarenfabriek

Gepubliceerd: 24-11-2016

Kunstenares Xandra Bremers toonde recent een van haar bijzondere glaswerkcollecties in de Greswarenfabriek. In één woord prachtig!

Leerling, docent en ecoloog controleren samen de aanwezigheid van vleermuizen

Gepubliceerd: 12-10-2016

Een docent en een leerling van BCBroekhin maakten binnen- en buitenopnamen van de Greswarenfabriek! Onder leiding van een ecoloog verwijderden ze onderdelen van het dak om te kijken of er nog vleermuizen aanwezig waren. Volgende week start de sloop van een deel van de Greswarenfabriek.

Oud-medewerker vertelt over de Greswarenfabriek

Gepubliceerd: 20-6-2016

Het nieuwe milieustraatje aan Oppe Stein is geopend. Binnenkort is dit milieustraatje ook direct bereikbaar via de parkeerplaats van de Lidl.

Een unieke combinatie … NL Greenlabel & Oppe Brik

Gepubliceerd: 6-6-2016

Op vrijdag 3 juni nam gemeente Beesel deel aan het Business Event NL Greenlabel in het Ecodome te Amsterdam. Tijdens dit event toonden NL Greenlabel partners zich telkens in een 10 minuten pitch aan alle bezoekers. Gemeente Beesel inspireerde de bezoekers middels een mooie presentatie over NL Greenlabel en Oppe Brik. In de eerste minuten van deze pitch maakten we natuurlijk even van de gelegenheid gebruik om de mooie facetten, zoals het Draaksteken 2016, van onze gemeente te presenteren.

Huurwoningen

Huurwoningen voor Oppe Brik

Gepubliceerd: 15-4-2016

Op donderdag 14 april 2016 tekenden Gemeente Beesel en WoonGoed 2-Duizend de realisatieovereenkomst voor de bouw van 110 huurwoningen op Oppe Brik in de komende vijf jaar.

110 sociale huurwoningen
In totaal realiseert WoonGoed 2-Duizend 110 sociale huurwoningen. De huurwoningen worden – net als de koopwoningen – gebouwd volgens het principe Nul-op-de-Meter (NOM). De realisatie van de huurwoningen bestaat uit 12 beneden-bovenwoningen, 8 eengezins(rij)woningen en 3 appartementencomplexen met elk 28 appartementen inclusief een parkeergarage per complex. De appartementencomplexen liggen in het hart van de wijk waar gezondheid en groen centraal staan. In de laatste projectfase worden 6 patiowoningen verwezenlijkt.

Een wijk voor jong en oud
Wethouder Jan Smolenaars van Gemeente Beesel en directeur-bestuurder a.i. Jan Verschaeren van WoonGoed 2-Duizend ondertekenden donderdag 14 april de realisatieovereenkomst en gavendaarmee het startsein voor de bouw van de huurwoningen. De huur- en koopwoningen zijn een belangrijk deel van de nieuwbouwwijk Oppe Brik, een wijk waar inwoners van jong tot oud kunnen wonen, werken en leren in een groene, duurzame omgeving.

Rabo Wooncafé, dinsdag 22 maart

Gepubliceerd: 21-3-2016

In het Rabo Wooncafé wordt u snel en persoonlijk geïnformeerd over uw mogelijkheden op de woningmarkt en weet u direct of uw droomhuis, in misschien wel de nieuwe wijk Oppe Brik, financieel haalbaar is. Het gaat deze avond niet over de laatste cijfers achter de komma. Onder het genot van een hapje en drankje, maakt u uw eerste stap op weg naar uw nieuwe woning.

Wilt u uw huidige woning aanpassen? Ook dan is het Rabo Wooncafé voor u interessant. Adviseurs geven inzicht in uw maandelijkse woonlasten en hoe u zich online goed kunt oriënteren. Daarnaast kunt u zich, tijdens het Rabo Wooncafé, ook laten informeren door een makelaar, notaris, aannemer en over de woonmogelijkheden op Oppe Brik.

Het Rabo Wooncafé in Reuver is op dinsdag 22 maart van 19.00 tot 22.00 uur in de sportkantine van v.v. Reuver. Aanmelden is niet nodig.

Rabobank